fbpx
Nahoru

Orecchiette s tuňákem, cherry rajčátky a kapary

Ingredience:

  • 300 g těstovin orecchiette
  • 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g cherry rajčat
  • 3 lžíce kapar
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1/2 hrníčku čerstvé petržele (nasekané)
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný parmazán na podávání (volitelné)
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minút

PostupPostup

Orecchiette s tuňákem, cherry rajčátky a kapary
 

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření sceďte a odložte stranou. Tuňáka sceďte a jemně rozeberte vidličkou.

Cherry rajčata překrojte na poloviny, červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek nasekejte nadrobno. Ve velké pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek a osmahněte, aby cibule zesklovatěla. Přidejte cherry rajčata a kapary do pánve a smažte dalších 5 minut, dokud rajčata nezačnou měknout.

Potom přidejte do pánve i tuňáka a promíchejte. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.

V malé misce smíchejte šťávu a kůru z citronu, zbylé 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř podle chuti.

Dresink přidejte k těstovinám a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte posypané parmazánem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo