Orecchiette s tuňákem, cherry rajčátky a kapary
Ingredience:
- 300 g těstovin orecchiette
- 2 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g cherry rajčat
- 3 lžíce kapar
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1/2 hrníčku čerstvé petržele (nasekané)
- 1 citron (šťáva a kůra)
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Strouhaný parmazán na podávání (volitelné)



Postup

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření sceďte a odložte stranou. Tuňáka sceďte a jemně rozeberte vidličkou.
Cherry rajčata překrojte na poloviny, červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek nasekejte nadrobno. Ve velké pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek a osmahněte, aby cibule zesklovatěla. Přidejte cherry rajčata a kapary do pánve a smažte dalších 5 minut, dokud rajčata nezačnou měknout.
Potom přidejte do pánve i tuňáka a promíchejte. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.
V malé misce smíchejte šťávu a kůru z citronu, zbylé 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř podle chuti.
Dresink přidejte k těstovinám a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte posypané parmazánem.



