Onigirazu
Ingredience:
- 1 šálek SOS hnědé rýže
- 4 šálky vody
- 30 ml rýžového octa
- 48 g cukru
- 5 g soli
- 4 mořské řasy Nori
- 3 x 80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji s nízkým obsahem soli
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 1 mrkev nakrájená na proužky
- 100 g roztíratelného sýra
- 30 ml sójové omáčky
- 30 ml rýžového octa



Postup

SOS hnědá rýže: Rýži dobře propláchněte, aby se vyplavil škrob. Vařte na silném ohni 15-17 minut, dokud se neodpaří voda. Odstavte, přikryjte a nechte odstát 10 minut. Rýžový ocet, cukr a sůl trochu zahřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Rýži umístěte do velké mísy a přelijte rýžovým octem s cukrem a solí. Promíchejte dřevěnou vařečkou, aby rýže vychladla. Překryjte fólií a odložte.
Smetanový sýr se sojovou omáčkou: Smíchejte sýr, sójovou omáčku, rýžový ocet a odložte.
Jak Onigirazu připravit:
- Řasu Nori položte na fólii.
- Na střed řasy rozložte do čtverce přibližně 60 g rýže.
- Potřete trochou směsi roztíratelného sýra.
- Přidejte avokádo, tuňáka a mrkev.
- Překryjte další vrstvou rýže.
- Rohy řasy spojte uprostřed.
- Zavřete pomocí fólie.
- Nechte odležet několik minut.
- Odstraňte fólii a překrojte na polovinu.
Vyzkoušejte i jiné kombinace Onigirazu:
– Tuňák / okurka / avokádo / japonská majonéza
– Tuňák s chilli / okurka / mango / japonská majonéza
– Tuňák / mrkev / avokádo / smetanový sýr se sójovou omáčkou a rýžovým octem
– Tuňák / omeleta / avokádo / Tonkatsu omáčka



