Nahoru

Onigirazu

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnoststředníČas přípravy40 min

PostupPostup

Onigirazu
 

SOS hnědá rýže: Rýži dobře propláchněte, aby se vyplavil škrob. Vařte na silném ohni 15-17 minut, dokud se neodpaří voda. Odstavte, přikryjte a nechte odstát 10 minut. Rýžový ocet, cukr a sůl trochu zahřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Rýži umístěte do velké mísy a přelijte rýžovým octem s cukrem a solí. Promíchejte dřevěnou vařečkou, aby rýže vychladla. Překryjte fólií a odložte.

Smetanový sýr se sojovou omáčkou: Smíchejte sýr, sójovou omáčku, rýžový ocet a odložte.

Jak Onigirazu připravit:

  1. Řasu Nori položte na fólii.
  2. Na střed řasy rozložte do čtverce přibližně 60 g rýže.
  3. Potřete trochou směsi roztíratelného sýra.
  4. Přidejte avokádo, tuňáka a mrkev.
  5. Překryjte další vrstvou rýže.
  6. Rohy řasy spojte uprostřed.
  7. Zavřete pomocí fólie.
  8. Nechte odležet několik minut.
  9. Odstraňte fólii a překrojte na polovinu.

Vyzkoušejte i jiné kombinace Onigirazu:

– Tuňák / okurka / avokádo / japonská majonéza

– Tuňák s chilli / okurka / mango / japonská majonéza

– Tuňák / mrkev / avokádo / smetanový sýr se sójovou omáčkou a rýžovým octem

– Tuňák / omeleta / avokádo / Tonkatsu omáčka

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo