Mušličky plněné tuňákem
Ingredience:
- těstoviny Conchiglioni - velké mušle
- 5 polévkových lžic hladké pšeničné mouky
- 500 ml polotučného mléka
- 1 snítka čerstvého kopru
- sůl
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 malá bílá cibule
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 krajíce bílého chleba
- 1 konzerva tuňáka Calvo ZERO
- 120 g nastrouhaného sýru Mozarella
- 150 ml zakysané smetany
6středne náročný45 minut
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. V hrnci smíchejte mouku, mléko, kopr a sůl, míchejte dokud směs nezhoustne a nevytvoří hustou omáčku. Polovinu omáčky nalijte do zapékací mísy. Na pánvi na oleji opečte na jemno nakrájenou cibuli a celer dokud nezměknou. Přidejte rozlámaný chléb, tuňáka, zakysanou smetanu a sýr. Dobře promíchejte. Těstoviny sceďte a přidejte do zapékací mísy, naplňte je tuňákovou směsí, polijte zbylou omáčkou a zapečte na 190 ° C na 25 – 30 minut.