Nahoru

Mušličky plněné tuňákem

Ingredience:

  • těstoviny Conchiglioni - velké mušle
  • 5 polévkových lžic hladké pšeničné mouky
  • 500 ml polotučného mléka
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • sůl
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 malá bílá cibule
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 krajíce bílého chleba
  • 1 konzerva tuňáka Calvo ZERO
  • 120 g nastrouhaného sýru Mozarella
  • 150 ml zakysané smetany
Počet osob6Náročnoststředne náročnýČas přípravy45 minut

PostupPostup

Mušličky plněné tuňákem
 

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. V hrnci smíchejte mouku, mléko, kopr a sůl, míchejte dokud směs nezhoustne a nevytvoří hustou omáčku. Polovinu omáčky nalijte do zapékací mísy. Na pánvi na oleji opečte na jemno nakrájenou cibuli a celer dokud nezměknou. Přidejte rozlámaný chléb, tuňáka, zakysanou smetanu a sýr. Dobře promíchejte. Těstoviny sceďte a přidejte do zapékací mísy, naplňte je tuňákovou směsí, polijte zbylou omáčkou a zapečte na 190 ° C na 25 – 30 minut.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo