fbpx
Nahoru

Máslové koláčky s tuňákem

Ingredience:

  • 350 g másla
  • 375 g pšeničné hladké mouky
  • 150 g čedaru
  • 7-10 g soli
  • Pepř
  • Bylinky (tymián, rozmarýn ...)
  • 100-120 g podmáslí
  • 1 žloutek + kapka podmáslí
  • 1 konzerva tuňáka Calvo ZERO
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku na pečení
Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy1 hodina
vaříNelka

PostupPostup

Máslové koláčky s tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Nelka, @nelkafood.

Vychutnejte si máslové koláčky na snídani. Jednoduše je rozkrojte a natřete například tuňákovou pomazánkou. K tomu si dejte pořádnou porci zeleniny!

Máslo mixujeme kuchyňským robotem, dokud nezíská bílou barvu. Bude to trvat přibližně 5-8 minut. Sýr nastrouháme najemno na struhadle a spolu s moukou a práškem do pečiva přidáme k máslu. Osolíme, opepříme, přidáme tuňáka a spolu s podmáslím připravíme těsto. Jen jemně jej promícháme tak, aby se všechny suroviny propojily. Těsto nemusí být propracované. Zakryjeme a vložíme do lednice, aby ztuhlo, přibližně na 30 minut až hodinu. Následně rozehřejeme troubu na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Těsto vyjmeme na jemně pomoučený vál a pomocí prstů nebo válečku jej vyválíme (rozmačkáme) na tloušťku asi 5 cm. Pomocí vykrajovátka vykrojíme jednotlivé koláčky, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Žloutek s kapkou podmáslí vyšleháme a koláčky jím pouze na povrchu potřeme. Dáváme pozor, aby vejce nesteklo na kraje, protože pak se koláčky nenafouknou. Vložíme do středu rozehřáté trouby a pečeme přibližně 25 až 30 minut. Nejlépe chutnají ještě teplé s lahodnou pomazánkou nebo jako doplněk krémové polévky. Dobrou chuť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo