Malorský tumbet
Ingredience:
- 2 konzervyCalvo sardinek v olivovém oleji
- 3 střední brambory
- 1 velký lilek
- 2 zelené papriky
- mouka
- olivový olej
- 1 kg vyzrálých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
4 osobysnadné30 min
Postup
Lilek omyjte, odřízněte konce a nakrájejte na kolečka silná 1 cm. Posolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se z lilku vytratila hořkost.
Rajčata omyjte. Na troše olivového oleje osmažte dozlatova celé stroužky česneku. Přidejte dužinu z rajčat, sůl a cukr. Vařte velmi pomalu asi hodinu. Vyndejte česnek a pokud je třeba, dosolte.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka silná 1 cm. Osmažte na dostatečném množství olivového oleje. Po smažení je vyjměte a položte na absorbující papír.