Makarony se sardinkami a lilkem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo sardinek v olivovém oleji
- 400g makaróny
- lístky čerstvé bazalky
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na malé kousky
- lilek nakrájený na malé kousky
- 400g rajčat nebo 400g oloupaných rajčat v konzervě
- 1 lžička cukru
- olivový olej
- sůl
4 osobysnadné25 min
Postup
Na pánvi na olivovém oleji osmažte cibuli s troškou soli. Přidejte papriku a lilek a zvyšte teplotu. Přidejte nakrájená rajčata a smažte na silném ohni. Když se z rajčat vyvaří všechna šťáva, odstavte. Makaróny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a polijte olivovým olejem, aby se neslepily. Připravte je na servírovací talíř, přidejte rajčatovou omáčku, scezené sardinky a ozdobte čerstvými lístky bazalky.