Nahoru

Lotrinský koláč s tuňákem

Ingredience:

  • 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 3 vajíčka
  • 1 cuketa
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 bíle cibule
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce sušeného kopru
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 3 lžíce krémového sýru
  • sůl
  • koření
  • Olivový olej
Počet osob4 osobyNáročnoststředne náročnýČas přípravy40 minut

PostupPostup

Lotrinský koláč s tuňákem
 

Slaný lotrinský koláč je opravdovou klasikou mezi francouzskými recepty. Tradičně se připravuje i s lístovým těstem, my vám dnes přinášíme zdravější alternativu.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 ° C. Mrkev, cuketu a cibuli nastrouhejte najemno. Sceďte Calvo tuňáka. V misce smíchejte krémový sýr s vajíčky, přidejte nastrouhanu zeleninu a zbytek ingrediencí. Zapékací misku jemně potřete olivovým olejem a přidejte do ní vajíčkovou směs. Pečte 20 minut, dokud koláč nebude dopečený. Nechte vychladnout a podávejte napríklad s avokádem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo