Lotrinský koláč s tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 3 vajíčka
- 1 cuketa
- 1/2 mrkve
- 1/2 bíle cibule
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušeného kopru
- 3 lžíce ovesných vloček
- 3 lžíce krémového sýru
- sůl
- koření
- Olivový olej



Postup

Slaný lotrinský koláč je opravdovou klasikou mezi francouzskými recepty. Tradičně se připravuje i s lístovým těstem, my vám dnes přinášíme zdravější alternativu.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 ° C. Mrkev, cuketu a cibuli nastrouhejte najemno. Sceďte Calvo tuňáka. V misce smíchejte krémový sýr s vajíčky, přidejte nastrouhanu zeleninu a zbytek ingrediencí. Zapékací misku jemně potřete olivovým olejem a přidejte do ní vajíčkovou směs. Pečte 20 minut, dokud koláč nebude dopečený. Nechte vychladnout a podávejte napríklad s avokádem.



