Lososový koláč s houbami
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťávě
- 1 chlazené listové těsto
- 3 pórky
- 150 g hub shiitake (případně žampiony)
- 1 cibule
- 300 g smetany na vaření
- Sůl
- Černý pepř
- 1 vejce
- Máslo
- 1 ČL sušeného kopru
- Extra panenský olivový olej



Postup

- Houby a pórek očistěte. Cibuli nakrájejte na jemné proužky julienne, pórek na půlměsíčky a houby na plátky.
- Na pánev přidejte lžíci másla a extra panenského olivového oleje. Cibuli a pórek orestujte s trochou soli a pepře a v polovině vaření přidejte houby.
- Když je vše orestováno, přidejte smetanu a nechte zredukovat, dokud nevznikne hustá zeleninová směs. Nechte mírně vychladnout a přidejte kopr, vejce a lososa. Vše promíchejte a odložte stranou.
- Listové těsto uložte na plech a na něj přidejte nádivku. Vložte do trouby předehřáté na 180 ° C na 40 minut. Nakrájejte a podávejte.



