Nahoru

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Ingredience:

  • Calvo tuňák Yellowfin v extra panenském olivovém oleji
  • 1 červená cibule
  • 100 g dýně nakrájené na kostičky
  • ½ červené papriky nakrájené na kostičky
  • ½ žluté papriky nakrájené na kostičky
  • 50 g pražených mandlí
  • 50 g rozinek
  • pepř a sůl
  • 200 g kuskusu
  • 200 ml vroucí vody
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy15 min

PostupPostup

Kuskus se zeleninou a tuňákem
 

Rozinky namočte do vlažné vody.

Na troše olivového oleje z tuňáka osmažte cibuli. Postupně přidávejte zeleninu podle její tvrdosti. Dochuťte a nechte vařit. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, syrovější. Přidejte mandle a dobře zamíchejte.

Zatímco se zelenina vaří, připravte kuskus. Kuskus zalijte vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem, přidejte 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a dobře promíchejte. Zakryjte a nechte odstát asi 2-3 minuty.

Na servírovací talíř položte kuskus, přidejte zeleninu a tuňáka. Ozdobte mátou a podávejte.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo