Kuskus se zeleninou a tuňákem
Ingredience:
- Calvo tuňák Yellowfin v extra panenském olivovém oleji
- 1 červená cibule
- 100 g dýně nakrájené na kostičky
- ½ červené papriky nakrájené na kostičky
- ½ žluté papriky nakrájené na kostičky
- 50 g pražených mandlí
- 50 g rozinek
- pepř a sůl
- 200 g kuskusu
- 200 ml vroucí vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl
4 osobysnadné15 min
Postup
Rozinky namočte do vlažné vody.
Na troše olivového oleje z tuňáka osmažte cibuli. Postupně přidávejte zeleninu podle její tvrdosti. Dochuťte a nechte vařit. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, syrovější. Přidejte mandle a dobře zamíchejte.
Zatímco se zelenina vaří, připravte kuskus. Kuskus zalijte vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem, přidejte 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a dobře promíchejte. Zakryjte a nechte odstát asi 2-3 minuty.
Na servírovací talíř položte kuskus, přidejte zeleninu a tuňáka. Ozdobte mátou a podávejte.