fbpx
Nahoru

Křupavé placičky z tuňáka

Ingredience:

  • 3 ks tuňáka Calvo Easy Flip v olivovém oleji
  • 600 g brambor (typ B)
  • 3 vejce
  • 3 jarní cibulky (pouze zelená část)
  • 120 g majonézy
  • 50 g zakysané smetany
  • Panko strouhanka (může být i klasická)
  • Hladká mouka
  • Hrst čerstvého kopru
  • 3 lžíce kaparů
  • Olivový olej na smažení
  • Černý mletý pepř
  • Sůl
Počet osob4-6Náročnosťstředne náročnýČas přípravy45 minut
vaříPán Tymián

PostupPostup

Křupavé placičky z tuňáka
 

Tento recept na křupavé tuňákové placičky pro vás připravil Dalibor, pan Tymián.

Jak připravit křupavé tuňákové placičky?

  • Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a uvařte je v osolené vodě.
  • Když jsou brambory uvařené, rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory tak, aby z nich zbyly kousky brambor (nechcete je rozmačkat úplně, jako šťouchané). Brambory nechte mírně vychladnout.
  • Přidejte k nim okapaného tuňáka Calvo.
  • Zelenou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a přidejte k tuňákové směsi.
  • V misce rozšlehejte jedno vejce a přidejte ho do připraveného základu.
  • Směs dobře promíchejte, aby se spojily všechny chutě, samozřejmě v případě potřeby dochuťte pepřem a solí.
  • Z připravené směsi vytvarujte „placičky“ o průměru přibližně 7 cm.
  • Placičky stačí obalit v trojobalu – hladké mouce, vejci a panko strouhance.
  • Smažte pomalu na rostlinném oleji z každé strany, dokud nebudou mít placičky krásně dozlatova, tedy dokud nebudou nejkřupavější.
  • Kapary a čerstvý kopr nakrájejte nadrobno.
  • Zatímco se placičky smaží, připravte dip ze zakysané smetany, majonézy, kopru a kaparů. Vše dobře promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí a černým pepřem.
  • Podávejte s dipem a pochutnejte si.

Líbil se vám tento recept? Dejte nám vědět na naší stránce Calvo na Facebooku.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo