Křupavé placičky z tuňáka
Ingredience:
- 3 ks tuňáka Calvo Easy Flip v olivovém oleji
- 600 g brambor (typ B)
- 3 vejce
- 3 jarní cibulky (pouze zelená část)
- 120 g majonézy
- 50 g zakysané smetany
- Panko strouhanka (může být i klasická)
- Hladká mouka
- Hrst čerstvého kopru
- 3 lžíce kaparů
- Olivový olej na smažení
- Černý mletý pepř
- Sůl



Postup

Tento recept na křupavé tuňákové placičky pro vás připravil Dalibor, pan Tymián.
Jak připravit křupavé tuňákové placičky?
- Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a uvařte je v osolené vodě.
- Když jsou brambory uvařené, rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory tak, aby z nich zbyly kousky brambor (nechcete je rozmačkat úplně, jako šťouchané). Brambory nechte mírně vychladnout.
- Přidejte k nim okapaného tuňáka Calvo.
- Zelenou část jarní cibulky nakrájejte nadrobno a přidejte k tuňákové směsi.
- V misce rozšlehejte jedno vejce a přidejte ho do připraveného základu.
- Směs dobře promíchejte, aby se spojily všechny chutě, samozřejmě v případě potřeby dochuťte pepřem a solí.
- Z připravené směsi vytvarujte „placičky“ o průměru přibližně 7 cm.
- Placičky stačí obalit v trojobalu – hladké mouce, vejci a panko strouhance.
- Smažte pomalu na rostlinném oleji z každé strany, dokud nebudou mít placičky krásně dozlatova, tedy dokud nebudou nejkřupavější.
- Kapary a čerstvý kopr nakrájejte nadrobno.
- Zatímco se placičky smaží, připravte dip ze zakysané smetany, majonézy, kopru a kaparů. Vše dobře promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí a černým pepřem.
- Podávejte s dipem a pochutnejte si.
Líbil se vám tento recept? Dejte nám vědět na naší stránce Calvo na Facebooku.



