Krokety ze slávek v marinádě
Ingredience:
- 3 x 80 g Calvo slávek v marinádě
- 2 vejce
- strouhanka
- ~BEŠAMELOVÁ OMÁČKA~
- ½ l mléka
- 50 g olivového oleje
- 50 g mouky
- sůl
Postup
Recept na 34 až 40 kroket.
Těsto: Slávky sceďte, rozkrojte na polovinu a marinádu odložte. Mléko zahřejte na 5 minut v mikrovlnce. V hrnci zahřejte olej, přidejte mouku, lžičku soli a vařečkou míchejte přibližně 5 minut. Přidejte mléko a rychle míchejte, aby nevznikly hrudky. Za stálého míchání vařte na mírném ohni dalších 15-20 minut. Přidejte marinádu a v případě potřeby dosolte. Přidejte slávky a jemně promíchejte. Přemístěte do mísy a zakryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala těsta a zabránila tvorbě kůrky. Nechejte vychladnout minimálně 2 hodiny.
Zpracování těsta: Těsto formujte do kroket pomocí dvou lžic. Nejprve namočte do vejce, pak strouhanky, dotvarujte a položte na talíř. Pokud je připravujete dopředu, zakryjte fólií a odložte do chladničky.
Smažení: V malém hrnci zahřejte větší množství olivového oleje. Když bude dostatečně zahřátý, smažte 4-5 kroket na jednu várku. Smažte dozlatova a nechte okapat přes sítko.