Krokety z tuňáka a vajíček
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- Extra panenský olivový olej
- 1 střední cibule
- 2 hřebíčky
- Pšeničná hladká mouka
- 3 vejce natvrdo
- 500 ml polotučného mléka
- 50 g másla
- Špetka muškátového oříšku
- Strouhanka
- Černý pepř
- Sůl
Postup
Pokud rádi trávíte čas v kuchyni, určitě jste už vyzkoušeli krokety všech druhů, od klasických až po ty nejoriginálnější. My vám dnes přinášíme originální recept na krokety z tuňáka a vajíček. Jednoduchý a chutný.
Tuňáka sceďte. Ve velkém hrnci osmahněte na mírném ohni nadrobno nakrájenou cibuli na másle a hřebíčkem dozlatova. Přidejte mouku a neustále míchejte. Po troškách, ale bez přerušení míchání přidávejte mléko, dokud nezískáte bublinkové, homogenní těsto bez hrudek, dochuťte solí a pepřem, vyjměte hřebíček a přidejte muškátový oříšek.
Pokračujte v míchání a vaření na mírném ohni, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce. Potom přidejte scezeného tuňáka, nasekaná uvařená vajíčka, promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Nechte vychladnout a následně odpočívat v chladničce minimálně 6 hodin.
Z těsta vytvarujte krokety, obalte je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, odložte do chladničky.
Zahřejte velké množství olivového oleje a krokety smažte v malých dávkách, abyste zabránili vychladnutí oleje. Když jsou zlatavé, vyjměte je na papír, aby okapal přebytečný olej.
Podávejte s oblíbeným dipem.