fbpx
Nahoru

Krokety z tuňáka a vajíček

Ingredience:

Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut

PostupPostup

Krokety z tuňáka a vajíček
 

Pokud rádi trávíte čas v kuchyni, určitě jste už vyzkoušeli krokety všech druhů, od klasických až po ty nejoriginálnější. My vám dnes přinášíme originální recept na krokety z tuňáka a vajíček. Jednoduchý a chutný.

Tuňáka sceďte. Ve velkém hrnci osmahněte na mírném ohni nadrobno nakrájenou cibuli na másle a hřebíčkem dozlatova. Přidejte mouku a neustále míchejte. Po troškách, ale bez přerušení míchání přidávejte mléko, dokud nezískáte bublinkové, homogenní těsto bez hrudek, dochuťte solí a pepřem, vyjměte hřebíček a přidejte muškátový oříšek.

Pokračujte v míchání a vaření na mírném ohni, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce. Potom přidejte scezeného tuňáka, nasekaná uvařená vajíčka, promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Nechte vychladnout a následně odpočívat v chladničce minimálně 6 hodin.

Z těsta vytvarujte krokety, obalte je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, odložte do chladničky.

Zahřejte velké množství olivového oleje a krokety smažte v malých dávkách, abyste zabránili vychladnutí oleje. Když jsou zlatavé, vyjměte je na papír, aby okapal přebytečný olej.

Podávejte s oblíbeným dipem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo