Krémové rizoto s lososem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťávě
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 350 g arborio rýže
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g jarní cibulky
- 1 svazek zeleného chřestu
- 30 g másla
- 40 g parmazánu
- Sůl
- 100 ml bílého vína



Postup

Cibulku a česnek nakrájejte a poduste na olivovém oleji do měkka. Přidejte nasekaný chřest, víno a nechte minutku odpařit alkohol.
Přidejte rýži, smažte několik minut; za stálého míchání po troškách přidávejte vývar.
Odstavte, přidejte máslo, sýr a scezeného lososa.
Vše promíchejte, rizoto by mělo být krémové. Pokud je příliš husté, zřeďte jej vývarem. Dochuťte solí a pepřem.



