fbpx
Nahoru

Krémové rajčatové těstoviny s tuňákem

Ingredience:

  • 300 g kvalitních těstovin (např. tagliatelle)
  • 650 + 100 g cherry rajčat
  • 8 stroužků česneku
  • Snítka čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje (lze použít olej z tuňáka)
  • 100 ml smetany ke šlehání (popř. lze použít i ricottu)
  • 3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
  • 100 g černých vypeckovaných oliv
  • 1/4 červené cibule
  • čerstvě mletý pepř
  • Sůl
  • Parmazán
Počet osob2 - 3NáročnosťsnadnéČas přípravy45 minut
vaříMartina

PostupPostup

Krémové rajčatové těstoviny s tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Martina, mamachef.

Rajčata omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte oloupanou a na malé kousky nakrájenou půlku červené cibule, oloupané stroužky česneku, tymián, osolte a  zakápněte olivovým olejem.

Pečená rajčata, Rajčatová omáčka, recept, snadný recept, Mamachef

Pečte v troubě předehřáté na na 180 – 190°C, dokud nejsou rajčata upečené do měkka a lehce do hnědavé barvy. Část upečených rajčat (za syrova 100 g) odložte stranou k finálnímu servírování. Zbytek pečených rajčat s cibulí a česnekem přesuňte do mixéru. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka.

Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde se ještě lehce dovaří.) Rozmixovanou rajčatovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat. Přidejte tuňáka a promíchejte. Dochuťte solí, tymiánem a pepřem dle potřeby.

Uvařené těstoviny sceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte. Poté vypněte plotnu a k těstovinám přidejte na kolečka nakrájené olivy a nadrobno nakrájenou cibuli. Hotové těstoviny podávejte s pečenými rajčátky, černými olivami, červenou cibulí, lístky tymiánu a strouhaným parmazánem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo