Nahoru

Krémová kukuřičná polévka s tuňákem

Ingredience:

  • 3 PL másla
  • 2 1/2 hrnku kukuřice (čerstvé nebo mražené)
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 jarní cibulka
  • 2 brambory
  • zeleninový vývar
  • sůl a pepř
  • 2 kelímky smetany na vaření
  • 2 konzervy tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
Počet osob6NáročnostsnadnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Krémová kukuřičná polévka s tuňákem
 

Tuto jednoduchou kukuřičnou polévku si můžete připravit jak z mražené, tak čerstvé kukuřice. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, celer a osmahněte, dokud nebude cibule průhledná. Přidejte jarní cibulku a vařte ještě minutu. Přidejte brambory, kukuřici, zeleninový vývar, sůl a pepř – vařte, dokud brambory nezměknou. Část polévky můžete rozmixovat, podle toho, jakou konzistenci preferujete.

Přidejte smetanu na vaření, tuňáka a polovinu petrželky (zbytek si odložte na ozdobení). Vařte ještě 5 minut a můžete podávat.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo