Krémová kukuřičná polévka s tuňákem
Ingredience:
- 3 PL másla
- 2 1/2 hrnku kukuřice (čerstvé nebo mražené)
- 1 cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 jarní cibulka
- 2 brambory
- zeleninový vývar
- sůl a pepř
- 2 kelímky smetany na vaření
- 2 konzervy tuňáka ve slunečnicovém oleji
- čerstvá petrželka
- olivový olej
6snadné30 minut
Postup
Tuto jednoduchou kukuřičnou polévku si můžete připravit jak z mražené, tak čerstvé kukuřice. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, celer a osmahněte, dokud nebude cibule průhledná. Přidejte jarní cibulku a vařte ještě minutu. Přidejte brambory, kukuřici, zeleninový vývar, sůl a pepř – vařte, dokud brambory nezměknou. Část polévky můžete rozmixovat, podle toho, jakou konzistenci preferujete.
Přidejte smetanu na vaření, tuňáka a polovinu petrželky (zbytek si odložte na ozdobení). Vařte ještě 5 minut a můžete podávat.