Kornouty s krémem z lilku a tuňáka
Ingredience:
- Calvo tuňák v olivovém oleji
- těsto na pirohy
- 2 lilky
- 1 řecký jogurt
- šťáva z 1 citronu
- 2 PL tahini
- 2 PL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sezamová semínka
- paprikový džem



Postup

- Těsto na pirohy rozválejte a vykrojte z něj 10 – 12 kruhů. Připravte si formičky na kornouty a obalte je těstem. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Položte na plech otevřenou částí směrem dolů.
- Pečte v troubě na 200ºC na 12-15 minut, dozlatova. Nechte vychladnout.
- Lilek propíchejte vidličkou a také pečte v horkovzdušné troubě při 200ºC do měkka. Nechte ho vychladnout a odstraňte slupku. Dužinu rozmačkejte vidličkou, dokud nezískáte jemný krém.
- Přidejte do misky spolu s řeckým jogurtem, nadrobno nakrájeným česnekem, citrónovou šťávou, olivovým olejem a tahini. Promíchejte, dochuťte solí a směs dejte do cukrářské špičky.
- Kornouty naplňte směsí, navrch přidejte lžíci paprikového džemu a plátky tuňáka.



