fbpx
Nahoru

Kornouty s krémem z lilku a tuňáka

Ingredience:

  • Calvo tuňák v olivovém oleji
  • těsto na pirohy
  • 2 lilky
  • 1 řecký jogurt
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 PL tahini
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sezamová semínka
  • paprikový džem
Počet osob2NáročnosťnáročnéČas přípravy30 minut

PostupPostup

Kornouty s krémem z lilku a tuňáka
 
  1. Těsto na pirohy rozválejte a vykrojte z něj 10 – 12 kruhů. Připravte si formičky na kornouty a obalte je těstem. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Položte na plech otevřenou částí směrem dolů.
  2. Pečte v troubě na 200ºC na 12-15 minut, dozlatova. Nechte vychladnout.
  3. Lilek propíchejte vidličkou a také pečte v horkovzdušné troubě při 200ºC do měkka. Nechte ho vychladnout a odstraňte slupku. Dužinu rozmačkejte vidličkou, dokud nezískáte jemný krém.
  4. Přidejte do misky spolu s řeckým jogurtem, nadrobno nakrájeným česnekem, citrónovou šťávou, olivovým olejem a tahini. Promíchejte, dochuťte solí a směs dejte do cukrářské špičky.
  5. Kornouty naplňte směsí, navrch přidejte lžíci paprikového džemu a plátky tuňáka.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo