Hummus s marinovanými sardinkami
Ingredience:
- 1 balení Calvo sardinek v olivovém oleji
- extra panenský olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 1/2 polévkové lžíce kmínu
- 400 g uvařené (nebo konzervované) cizrny
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá máta
- 25 g piniových oříšků
- sůl
- sezamová pasta tahini
6snadné15 minut
Postup
Sardinky vyjměte z konzervy, sceďte a olej si odložte bokem. Do misky se sardinkami přidejte dvě lžíce citrónové šťávy a několik lístků máty.
Sardinky opět sceďte a šťávu dejte stranou.
Na pánvi jemně opečte piniové oříšky.
Do mixéru dejte cizrnu, sezamovou pastu tahini, stroužek česneku, kmín, citrónovou šťávu, kterou jste si odložili, olivový olej a sůl. Rozmixujte na hladkou kaši. Pokud je hummus příliš hustý, můžete přidat trochu vody.
Servírování:
Na talíř naservírujte hummus a na něj sardinky. Posypte opečenými piniovými oříšky, nasekanými lístky máty a zakápněte olivovým olejem.
Věděli jste, že cizrnu můžete nahradit i jinou luštěninou? Vyzkoušejte například fazole nebo čočku.