Hummus podávaný s tuňákem, vajíčkem a zeleninou
Ingredience:
- Na hummus:
- 100 g cizrny
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 2 PL tahini
- 1 PL citrónové šťávy
- Sůl a pepř
- 1 stroužek česneku
- Ostatní:
- 1 konzerva Calvo tuňáka v olivovém oleji
- Extra panenský olivový olej
- 1 vejce natvrdo
- 50 g mrkve
- 50 g řapíkatého celeru



Postup

Domácí hummus je vynikající možností ke svačině a navíc, i zdravou.
Podávejte s tuňákem, vajíčky, zeleninou a úspěch je jistý!
Pro přípravu hummusu rozmixujte všechny ingredience do hladka.
Přidejte hummus do misky a navrch přidejte vejce, kousky tuňáka a dochuťte solí, pepřem a kapkou extra panenského olivového oleje.
Podávejte se zeleninou nakrájenou na tenké „hranolky“.



