Nahoru

Horiátiki salata

Ingredience:

  • 200 g Calvo filetů z tuňáka v olivovém oleji
  • 2 velká rajčata
  • 1 střední okurka
  • 1 zelená paprika
  • 1 sladká cibule nebo jarní cibulka
  • 150 g feta sýru
  • 20 ks Kalamata oliv
  • Dressing:
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 25 ml octa z bílého vína
  • oregano
  • pepř
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy10 min

PostupPostup

Horiátiki salata
 

Cibuli nakrájejte na kolečka a nechte namočenou ve studené vodě.

Okurku oloupejte, rozdělte na polovinu, vydlabejte dužinu se semínky a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky.

Papriku omyjte a nakrájejte na kolečka.

V salátové misce promíchejte zeleninu se sýrem a olivami Kalamata.

Ingredience na dressing dobře promíchejte a přidejte do salátu. Salát podávejte s filety z tuňáka.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo