Horiátiki salata
Ingredience:
- 200 g Calvo filetů z tuňáka v olivovém oleji
- 2 velká rajčata
- 1 střední okurka
- 1 zelená paprika
- 1 sladká cibule nebo jarní cibulka
- 150 g feta sýru
- 20 ks Kalamata oliv
- Dressing:
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 25 ml octa z bílého vína
- oregano
- pepř
- sůl
4 osobysnadné10 min
Postup
Cibuli nakrájejte na kolečka a nechte namočenou ve studené vodě.
Okurku oloupejte, rozdělte na polovinu, vydlabejte dužinu se semínky a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky.
Papriku omyjte a nakrájejte na kolečka.
V salátové misce promíchejte zeleninu se sýrem a olivami Kalamata.
Ingredience na dressing dobře promíchejte a přidejte do salátu. Salát podávejte s filety z tuňáka.