Hnědá rýže s edamame, mangem a tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v bio extra panenském olivovém oleji
- 280 g hnědé rýže
- 125 g edamame
- 1 malý kus zázvoru
- 1 limetka
- 1 mango
- sůl a pepř
- rýžový ocet
- na ozdobu: sezamová semínka, nori řasy



Postup

Začněte přípravou rýže, uvařte ji podle instrukcí na obalu a osolte ji. Sójové boby edamame uvařte nebo připravte na páře, přibližně 3-5 minut. Sceďte je a opláchněte studenou vodou. Mango očistěte a nakrájejte na jemné plátky.
V misce si připravte omáčku – smíchejte rýžový ocet, limetkovou šťávu a kůru, nastrouhaný čerstvý zázvor, olivový olej, sůl a pepř.
Na talíř naservírujte rýži, přidejte edamame, nakrájené mango, scezeného tuňáka v olivovém oleji a dochuťte omáčkou. Můžete posypat i sezamovým semínkem a řasami nori.



