fbpx
Nahoru

Gnocchi na středomořský způsob

Ingredience:

  • Gnocchi:
  • 1 kg brambor
  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 1 střední vejce
  • Sůl podle chuti
  • Pórkový krém:
  • 300 g pórku
  • Ančovičky v oleji
  • 25 g kapary
  • 1 stroužek česneku
  • 2 větvičky tymiánu
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl podle chuti
  • Smažené kapary:
  • 25 g kapar
  • 300 ml slunečnicového oleje
  • Konfitovaná cherry rajčata:
  • 260 g červených cherry rajčat
  • 5 g sušeného tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • Kůra z ½ pomeranče
  • Kůra z ½ citronu
  • 10 g cukru
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Sušené oregano
  • Na ozdobení:
  • 3 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • Kůra z 1 citronu
  • 100 g oliv bez pecky
Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy120 minut

PostupPostup

Gnocchi na středomořský způsob
 

Konfitovaná cherry rajčata

Rajčata omyjte a osušte. Překrojte na poloviny a odstraňte semínka.

Plech vystelte pečícím papírem, dejte na něj cherry rajčata řeznou stranou nahoru a posypte solí, cukrem, tymiánem a oreganem.

Přidejte česnek a nastrouhanou citrusovou kůru a pokapejte kapkou oleje.

Pečte v troubě předehřáté na 100° a nechte péct alespoň 3-4 hodiny, aby cherry rajčátka ztratila většinu vody. Nechte vychladnout.

Gnocchi

Brambory omyjte a nechte je vařit na mírném plameni 40 minut, dokud nejsou uvařené.

Sceďte je a nechte vychladnout, poté je oloupejte a rozmačkejte přes drtič na brambory.

Pracovní plochu posypte moukou a rozmačkané brambory na ní smíchejte s vejcem, solí a moukou, přičemž ji přidávejte postupně.

Když získáte měkkou a zpracovatelnou konzistenci, rozdělte těsto na menší části, na gnocchi. Můžete je také jemně ozdobit vidličkou.

Gnocchi ukládejte na čistou utěrku posypanou moukou a jednotlivě, aby se neslepily.

Pórkový krém

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte kapku oleje spolu s nasekaným česnekem, tymiánem a ančovičkami.

Přidejte také pórek nakrájený na tenké plátky a kapary. Rychle je opečte a poté vařte na mírném ohni 10 minut, přidejte kapku vody a pánev přikryjte poklicí.

Vše spolu rozmixujte na krém a přeceďte přes jemné sítko, aby byl krém hladký. Pokud je krém příliš hustý, přidejte vodu.

Smažené kapary

V hrnci zahřejte slunečnicový olej.

Když dosáhne 170 ° C, přidejte do něj kapary a nechte smažit dozlatova.

Vaření

Dejte vařit velké množství vody, osolte ji a poté v ní uvařte gnocchi přibližně jednu minutu, dokud nevyplavou na povrch.

Mezitím na pánvi s olejem zahřejte pórkový krém a poté do něj přidejte uvařené gnocchi. Přidejte scezeného tuňáka, citrónovou kůru a olivy. Chvíli povařte a podávejte spolu se smaženými kapary a konfitovanými rajčaty.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo