fbpx
Nahoru

Galicijská empanada Xoubas

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnosťnáročnéČas přípravy90 min

PostupPostup

Galicijská empanada Xoubas
 

Cibuli nakrájejte na proužky a osmahněte na troše olivového oleje. Odstavte stranou, sceďte a nechte okapat. Šťávu si nechte stranou na těsto, přilijte extra panenský olivový olej, který chybí ke 150 ml na přípravu těsta. Červenou papriku osolte a upečte na troše olivového oleje. Po upečení oloupejte a nakrájejte na proužky. Sardinky sceďte a olej nechte stranou.

Příprava těsta: Troubu zahřejte na 180 °C. Z mouky, oleje, vody, droždí a soli zamíchejte těsto. Přidejte tuk a míchejte  dále. Těsto rozdělte na 2 části. Obě části vyválejte na tenké obdelníkové pláty. Na plech dejte papír na pečení a prní plát těsta. Když je třeba, ořežte okraje. Naskládejte cibuli, sardinky a pečenou papriku. Přikryjte druhým plátem těsta. Prsty slepte okraje. Těsto propíchejte vidličkou a do středu udělejte malou dírku, aby odtud vycházela vlhkost při pečení. Na dekoraci použijte ořezané těsto. Potřete vajíčkem a troškou olivového oleje ze sardinek. Pečte dozlatova 40 – 45 minut při teplotě 180°C.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo