Fusilli s tuňákem a zeleninovou omáčkou
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 stroužky česneku
- 1 větvička čerstvé bazalky
- 1 střední cuketa
- 1 střední cibule
- 350 g špaldových těstovin fusilli
- 200 g čerstvé mozzarelly
- 1 střední červená paprika
- 1 střední zelená paprika
- Parmezán
- 500 g rajčatové omáčky



Postup

Cibuli, papriky a cuketu nakrájejte na kostičky velké přibližně 0,5 cm. Česnek nasekejte nadrobno.
Vše poduste na troše oleje a po pár minutách přidejte rajčatovou omáčku. Nechte 3 minuty povařit, dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekanou bazalku a scezeného tuňáka. Nechte minutku povařit a odstavte.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a přidejte k omáčce. Promíchejte.
Do zapékací mísy dejte těstoviny s omáčkou a navrch přidejte nakrájenou mozzarellu. Promíchejte a posypte parmazánem. Zapékací mísu dejte do horkovzdušné do trouby a pečte na 200ºC, 10 minut. Podávejte ozdobené lístkem bazalky.



