fbpx
Nahoru

Fusilli s tuňákem a zeleninovou omáčkou

Ingredience:

  • 3 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větvička čerstvé bazalky
  • 1 střední cuketa
  • 1 střední cibule
  • 350 g špaldových těstovin fusilli
  • 200 g čerstvé mozzarelly
  • 1 střední červená paprika
  • 1 střední zelená paprika
  • Parmezán
  • 500 g rajčatové omáčky
Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy40 minut

PostupPostup

Fusilli s tuňákem a zeleninovou omáčkou
 

Cibuli, papriky a cuketu nakrájejte na kostičky velké přibližně 0,5 cm. Česnek nasekejte nadrobno.

Vše poduste na troše oleje a po pár minutách přidejte rajčatovou omáčku. Nechte 3 minuty povařit, dochuťte solí a pepřem. Přidejte nasekanou bazalku a scezeného tuňáka. Nechte minutku povařit a odstavte.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a přidejte k omáčce. Promíchejte.

Do zapékací mísy dejte těstoviny s omáčkou a navrch přidejte nakrájenou mozzarellu. Promíchejte a posypte parmazánem. Zapékací mísu dejte do horkovzdušné do trouby a pečte na 200ºC, 10 minut. Podávejte ozdobené lístkem bazalky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo