Frittata s tuňákem
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 5 vajec
- 100 ml smetany na vaření
- 100 g strouhaného parmazánu
- 100 g cukety
- 1 jarní cibulka
- 10-12 cherry rajčat
- 1 - 2 PL rajčatového protlaku
- 1 svazek zeleného chřestu
- Sůl
- Černý pepř
- Extra panenský olivový olej
- 1 ČL oregano
2snadné20 minut
Postup
Dobré ráno s tuňákem Calvo!
- Troubu předehřejte na 180ºC.
- Zeleninu nakrájejte na drobno.
- Na pánvi (vhodná i na pečení) na troše oleje poduste chřest, přidejte jarní cibulku a pár minut restujte.
- Vložte na kostičky nakrájenou cuketu, dochuťte solí a pepřem a nechte vařit.
- V misce vyšlehejte vajíčka spolu s rajčatovým protlakem, smetanou a oreganem. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte.
- Nalijte vajíčkovou směs na pánev na mírném ohni, vypněte oheň. Navrch přidejte sýr a rozpůlená cherry rajčata.
- Vložte pánev do trouby na přibližně 10 minut. Navrch přidejte scezeného tuňáka Calvo a podávejte.