Francouzská bageta
Ingredience:
- 1 větší bagetu
- 3 PL majonézy
- 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
- 2 vejce
- 50 g rukoly
- 25 g černých oliv
- Sůl a pepř



Postup

Tento recept pro vás připravila Monika, @lapetit.sk.
Bagetu podélně překrojte a vnitřní strany natřete tenkou vrstvou majonézy. Takto připravenou bagetu dejte zapéct do trouby na 180 stupňů na přibližně 10 minut. Díky tomu se na bagetě vytvoří tenký film a bageta se tak rychle nerozmočí.
Vajíčka dejte do vroucí vody a vařte 8 minut. Sceďte je a ponořte na chvíli do studené vody. Následně je oloupejte a nakrájejte na osminky.
Na zapečenou bagetu dejte kousky tuňáka, rukolu, kousky vajíčka a nakrájené olivy. Nakonec celou bagetu osolte a opepřete a můžete podávat.



