Focaccia plněná lososem a bazalkovou majonézou
Ingredience:
- 2 konzervy Calvo lososa ve vlastní šťáve
- 1 velká pečená červená paprika
- 1 jarní cibulka
- 2 vařená vejce
- 1 PL kapari
- Focaccia
- Majonéza:
- 1 svazek bazalky
- 1 vejce
- Borges Extra Mild olivový olej
- 1 citron
- Sůl
2snadné20 minut
Postup
Začněte přípravou majonézy. Bazalku pár vteřin blanšírujte ve vroucí vodě, rychle ochlaďte ve studené vodě a nechte oschnout.
Do hluboké misky přidejte bazalku, vejce, šťávu z ½ citronu a sůl. Začněte mixovat ponorným mixérem a postupně přidávejte olej. Nechte odpočívat v chladničce.
Do druhé misky přidejte nakrájená vejce, kapary, nakrájenou pečenou papriku a jarní cibulku.
Focacciu rozřízněte na polovinu, naplňte bazalkovou majonézou, vajíčkovou směsí a navrch přidejte scezeného lososa.
Zavřete druhou polovinou focacci a podávejte.