Fiambre z tuňáka
Ingredience:
- 250 g Calvo filetů z tuňáka ve vlastní šťávě a v olivovém oleji
- 2 vajíčka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce nakrájeného petržele
- 8 kyselých okurek nakrájených na kolečka
- 8 zelených oliv bez pecky, nakrajných nadrobno
- 3 lžíce strouhanky
- pepř a sůl
- 3 lžíce majonézy
- ½ lžičky papriky
Pro 4 osobysnadné35 min
Postup
V misce rozmíchejte vajíčka, přidejte rozmačkaného česnek, petržel, okurky, olivy a strouhanku. Vše dobře promíchejte. Přidejte scezeného tuňáka a promíchejte. Pokud je třeba, dochuťte.
Na potravinářskou fólii uložte masu z tuňáka. Srolujte a dobře zabalte. Zabalte ještě do další vrstvou fólie, aby se roláda nerozpadla a vařte nad párou 15 minut. Nechte vychladnout a nakrájejte. Smíchejte majonézu s paprikou. Podávejte se salátem, chřestem a paprikovou majonézou.