fbpx
Nahoru

Fazolový salát s tuňákem a sušenými rajčaty

Ingredience:

Počet osob3 - 4NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut
vaříKlára

PostupPostup

Fazolový salát s tuňákem a sušenými rajčaty
 

Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.

Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo, asi 9 minut, poté je prudce zchlaďte a oloupejte.

Půlku červené cibule nakrájejte na tenké proužky. V misce je promačkejte se špetkou soli, cukru a půl lžičkou vinného octa. Nechte stranou marinovat.

Fazole slijte a v cedníku propláchněte vodou, poté nechte okapat.

Připravte dresink – v hrnku smíchejte olivový olej (můžete také použít olej, v kterém jsou naložená sušená rajčata), vinný ocet, rozmačkaný česnek, dijonskou hořčici, sůl a pepř.

Ve velké míse smíchejte fazole s dresinkem. Přimíchejte sušená rajčata nakrájená na proužky, kapary, marinovanou cibuli, slitého tuňáka a nahrubo nasekanou petržel.

Podávejte v miskách s rozkrojeným vejcem natvrdo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo