Fazolový salát s tuňákem a sušenými rajčaty
Ingredience:
- 1/2 červené cibule
- Špetka cukru
- 800 g konzervovaných nebo uvařených bílých fazolí canellini
- 2x 80 g Calvo tuňák v olivovém oleji
- 10 sušených rajčat
- 1 lžíce kaparů
- 1 hrst nasekané hladkolisté petržele
- Dresink;
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky dijonské hořčice
- Sůl a čerstvě namletý pepř
3 - 4snadné15 minutvaříKlára
Postup
Tento recept pro vás připravila Klára, @sklarouvkuchyni.
Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo, asi 9 minut, poté je prudce zchlaďte a oloupejte.
Půlku červené cibule nakrájejte na tenké proužky. V misce je promačkejte se špetkou soli, cukru a půl lžičkou vinného octa. Nechte stranou marinovat.
Fazole slijte a v cedníku propláchněte vodou, poté nechte okapat.
Připravte dresink – v hrnku smíchejte olivový olej (můžete také použít olej, v kterém jsou naložená sušená rajčata), vinný ocet, rozmačkaný česnek, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
Ve velké míse smíchejte fazole s dresinkem. Přimíchejte sušená rajčata nakrájená na proužky, kapary, marinovanou cibuli, slitého tuňáka a nahrubo nasekanou petržel.
Podávejte v miskách s rozkrojeným vejcem natvrdo.