Nahoru

Empanadillas s tuňákem, rozinkami a olivami

Ingredience:

  • listové těsto nebo těsto na pizzu
  • olivový olej
  • ~NÁPLŇ~
  • 3x80 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • ½ cibule nakrájené na kostičky
  • 1 rajče nakrájené na kostky
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka nakrájená na kostičky
  • 10 oliv nakrájených na proužky
  • 10 rozdrcených mandlí
  • 2 lžíce rozinek
  • špetka cukru
  • kmín, oregano, mletá paprika a sůl
Počet osob2 osobyNáročnoststředníČas přípravy40 min

PostupPostup

Empanadillas s tuňákem, rozinkami a olivami
 

Náplň: Cibuli a stroužek česneku osmažte na troše olivového oleje. Přidejte rajče, kmín, oregano, papriku, sůl, cukr a duste 5 minut. Přemístěte do mísy, přidejte rozinky, olivy, mandle, vajíčka a odkapaného tuňáka. Promíchejte a nechte vychladnout.

Příprava empanadillas: z těsta vykrojte kruhy, do středu přidejte nádivku, rohy navlhčete, přeložte a stiskněte prsty.

Smažení: v hrnci zahřejte větší množství olivového oleje. Když bude dostatečně zahřátý (okolo 180ºC), empanadillas smažte dozlatova. Vyjměte a nechte okapat.

Pirohy můžete připravit i v troubě. Předehřejte troubu na 180ºC, empananidllas uložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15-20 minut.

Podávejte s čerstvým salátem.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo