Empanadillas s tuňákem, rozinkami a olivami
Ingredience:
- listové těsto nebo těsto na pizzu
- olivový olej
- ~NÁPLŇ~
- 3x80 g Calvo tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 1 nakrájený stroužek česneku
- ½ cibule nakrájené na kostičky
- 1 rajče nakrájené na kostky
- 2 natvrdo uvařená vajíčka nakrájená na kostičky
- 10 oliv nakrájených na proužky
- 10 rozdrcených mandlí
- 2 lžíce rozinek
- špetka cukru
- kmín, oregano, mletá paprika a sůl



Postup

Náplň: Cibuli a stroužek česneku osmažte na troše olivového oleje. Přidejte rajče, kmín, oregano, papriku, sůl, cukr a duste 5 minut. Přemístěte do mísy, přidejte rozinky, olivy, mandle, vajíčka a odkapaného tuňáka. Promíchejte a nechte vychladnout.
Příprava empanadillas: z těsta vykrojte kruhy, do středu přidejte nádivku, rohy navlhčete, přeložte a stiskněte prsty.
Smažení: v hrnci zahřejte větší množství olivového oleje. Když bude dostatečně zahřátý (okolo 180ºC), empanadillas smažte dozlatova. Vyjměte a nechte okapat.
Pirohy můžete připravit i v troubě. Předehřejte troubu na 180ºC, empananidllas uložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15-20 minut.
Podávejte s čerstvým salátem.



