fbpx
Nahoru

Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami

Ingredience:

  • 1 balení Calvo slávek ve vlastní šťávě
  • 2 balení Calvo sardinek v olivovém oleji
  • Těsto na empanadu:
  • 450 g hladké mouky
  • 100 ml vlažné vody
  • 90 g změklého másla
  • 50 g olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí nebo 6-7 g sušeného droždí
  • 10 g soli
  • 2 vejce (jedno k potření)
  • Ratatouille:
  • 1 střední cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • ½ cukety
  • ½ lilku
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g konzervovaných loupaných rajčat
Počet osob4-6Náročnosťstředne náročnýČas přípravy2 hodiny

PostupPostup

Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami
 
  1. Začněte s přípravou těsta – v malé misce smíchejte rozdrobené droždí spolu s teplou vodou, míchejte, dokud se droždí nerozpustí.
  2. Do velké mísy dejte mouku, olej, změklé máslo, sůl, vejce a přidejte vodu s droždím.
  3. Promíchejte vařečkou nebo uhněťte mixérem do hladka. Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu.
  4. Cibuli, papriky, lilek a cuketu nakrájejte na malé kostičky. Česnek nasekejte nadrobno.
  5. Nakrájenou zeleninu orestujte na troše oleje. Přidejte loupaná rajčata, dochuťte solí a pepřem a nechte zredukovat.
  6. Nakynuté těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte 2-3 mm silnou placku.
  7. Kulatou formu včetně okrajů vyložte plackou z těsta. Na těsto rozprostřete ratatouille, sardinky, slávky a přikryjte druhou plackou.
  8. Těsto potřete vyšlehaným vajíčkem a párkrát propíchněte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára.
  9. Pečte na 180 °C přibližně 45 minut.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo