Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami
Ingredience:
- 1 balení Calvo slávek ve vlastní šťávě
- 2 balení Calvo sardinek v olivovém oleji
- Těsto na empanadu:
- 450 g hladké mouky
- 100 ml vlažné vody
- 90 g změklého másla
- 50 g olivového oleje
- 20 g čerstvého droždí nebo 6-7 g sušeného droždí
- 10 g soli
- 2 vejce (jedno k potření)
- Ratatouille:
- 1 střední cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- ½ cukety
- ½ lilku
- 2 stroužky česneku
- 600 g konzervovaných loupaných rajčat
4-6středne náročný2 hodiny
Postup
- Začněte s přípravou těsta – v malé misce smíchejte rozdrobené droždí spolu s teplou vodou, míchejte, dokud se droždí nerozpustí.
- Do velké mísy dejte mouku, olej, změklé máslo, sůl, vejce a přidejte vodu s droždím.
- Promíchejte vařečkou nebo uhněťte mixérem do hladka. Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně 1 hodinu.
- Cibuli, papriky, lilek a cuketu nakrájejte na malé kostičky. Česnek nasekejte nadrobno.
- Nakrájenou zeleninu orestujte na troše oleje. Přidejte loupaná rajčata, dochuťte solí a pepřem a nechte zredukovat.
- Nakynuté těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte 2-3 mm silnou placku.
- Kulatou formu včetně okrajů vyložte plackou z těsta. Na těsto rozprostřete ratatouille, sardinky, slávky a přikryjte druhou plackou.
- Těsto potřete vyšlehaným vajíčkem a párkrát propíchněte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára.
- Pečte na 180 °C přibližně 45 minut.