Dýňové špagety s bazalkovým pestem a tuňákem
Ingredience:
- 400 g dýně
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 sklo Calvo filé z tuňáka ve vlastní šťávě
- pepř a sůl
- BAZALKOVÉ PESTO:
- 50 g piniových oříšků
- 25 g čerstvé bazalky
- 40 g extra panenského olivového oleje
- 30 g parmezánu



Postup

Bazalkové pesto: Rozdrťte piniové oříšky, bazalku a sýr. Přidejte extra panenský olivový olej a dobře rozmixujte do jemného pesta. Na tento recept potřebujete 50 g pesta, zbytek odložte do lednice na jiné použití.
Špagety: Dýni oloupejte a nakrájejte na tenké a dlouhé plátky. Na rozehřátou pánev přidejte lžíci extra panenského olivového oleje a osmažte nakrájený česnek. Přidejte dýňové špagety a mírně osmažte al dente na středním až silném plameni. Calvo filety z tuňáka sceďte a smíchejte se špagetami. Servírujte na talíři spolu s bazalkovým pestem. Ozdobte čerstvými lístky bazalky.



