Čočkový salát s tuňákem a tahini dresinkem
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 50 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 50 g kešu ořechů
- 200 g baby špenátu
- 250 g uvařené čočky
- Středně velká červená paprika
- Sůl
- Dýňová semínka
- 30 g tahini
- 8 ks cherry rajčat
- 1 mrkev
- Citronová šťáva
20 minutSNADNÉ20 minut
Postup
Na dresink rozmixujte vodu s tahini, citrónovou šťávou, stroužkem česneku a solí.
Čočku a špenát dejte na talíř. Také přidejte nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev a rajčata překrojená na polovinu. Přidejte scezeného tuňáka, slunečnicová semínka a kešu ořechy.
Pokapejte tahini omáčkou a podávejte.