Chřest s omáčkou ze slávek
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo slávek v marinádě
- 1 svazek zeleného chřestu
- 1 vejce
- ½ citronu
- 1 ČL dijonské hořčice
- Worcestrová omáčka
- Olivový olej
- 1 oloupané rajče
- Klíčky na ozdobení
2snadné25
Postup
- Chřest zbavte tvrdé části stonku a uvařte v dostatečném množství vroucí osolené vody. Po uvaření ho ponořte do studené vody, vyjměte a odložte stranou.
- Rozmixujte slávky s polovinou marinády z balení, šťávou z poloviny citronu, hořčicí, několika kapkami worcestrové omáčky a syrovým vejcem. Za stálého mixování pomalu přidávejte olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Na talíř naservírujte chřest, polijte omáčkou a dozdobte nakrájenými rajčaty a klíčky.