Nahoru

Causa limeña s fialovými bramborami

Ingredience:

  • 500 g fialových brambor
  • šťáva z 2 limetek
  • 2 lžíce pasty aji (pasta z pálivých papriček)
  • 1 lžíce oleje z tuňáka v extra panenském olivovém oleji
  • sůl
  • Náplň:
  • 2x100 g Calvo tuňáka žlutoploutvého v extra panenském olivovém oleji
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka
  • ½ fialové cibule
  • 100 g kukuřice
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 malé avokádo
Počet osob4 osobyNáročnostNáročnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Causa limeña s fialovými bramborami
 

Brambory dobře omyjte a vařte v dostatečném množství osolené vody. Brambory vařte ve slupce. Po uvaření sceďte, oloupejte a rozmačkejte. Po vychladnutí přidejte limetkovou šťávu, Aji, sůl a extra panenský olivový olej. Dobře promíchejte a nechte odstát.

 

V druhé misce promíchejte scezeného tuňáka a kukuřici. Přidejte nakrájené vajíčko, cibuli a majonézu. Dobře promíchejte. Avokáda oloupejte a nakrájejte na plátky. Pokapejte trochou limetkové šťávy, aby nezčernala.

 

Servírování:

Z bramborové masy připravte kuličky, do středu udělejte díru a naplňte tuňákovou směsí. Ozdobte tuňákem, fialovou cibulí, avokádem a cibulkou.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo