Causa limeña s fialovými bramborami
Ingredience:
- 500 g fialových brambor
- šťáva z 2 limetek
- 2 lžíce pasty aji (pasta z pálivých papriček)
- 1 lžíce oleje z tuňáka v extra panenském olivovém oleji
- sůl
- Náplň:
- 2x100 g Calvo tuňáka žlutoploutvého v extra panenském olivovém oleji
- 2 natvrdo uvařená vajíčka
- ½ fialové cibule
- 100 g kukuřice
- 4 lžíce majonézy
- 1 malé avokádo
4 osobyNáročné45 min
Postup
Brambory dobře omyjte a vařte v dostatečném množství osolené vody. Brambory vařte ve slupce. Po uvaření sceďte, oloupejte a rozmačkejte. Po vychladnutí přidejte limetkovou šťávu, Aji, sůl a extra panenský olivový olej. Dobře promíchejte a nechte odstát.
V druhé misce promíchejte scezeného tuňáka a kukuřici. Přidejte nakrájené vajíčko, cibuli a majonézu. Dobře promíchejte. Avokáda oloupejte a nakrájejte na plátky. Pokapejte trochou limetkové šťávy, aby nezčernala.
Servírování:
Z bramborové masy připravte kuličky, do středu udělejte díru a naplňte tuňákovou směsí. Ozdobte tuňákem, fialovou cibulí, avokádem a cibulkou.