Bylinková bruschetta s tuňákem, opečenými rajčaty a bazalkou
Ingredience:
- 1 dlouhá bageta
- 80 g másla
- 1 vrchovatá lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- 240 g Calvo tuňáka v bio olivovém oleji
- 10-14 cherry rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvá bazalka
- Nasekané pistácie
- Sůl
Postup
Tento recept pro vás připravila Romana, @naskokvkuchyni.
Bagetu si nakrájíme šikmo na plátky. Máslo si rozpustíme a promícháme ho s nasekanými bylinkami. Podle chuti přidáme ještě sůl a necháme chvilku zchladnout, aby se nám dobře mazalo na bagety. Bagety si namažeme bylinkovým máslem z obou stran. Bagetky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů do zlatova.Hotové bagety necháme chvilku zchladnout. Mezitím si připravíme rajčata. Nejdříve si je rozkrojíme napůl. Na pánev si dáme olivový olej a řezem dolů tam položíme rajčata. Necháme je na středním plameni hezky zkaramelizovat a opéct. Když jsou rajčata ze strany řezu lehce zhnědlá, sundáme je z pánve. Bagetky namažeme tuňákem, na něj vyskládáme opečená rajčata, která ozdobíme nasekanými pistáciemi a čerstvou bazalkou.