fbpx
Nahoru

Bylinková bruschetta s tuňákem, opečenými rajčaty a bazalkou

Ingredience:

Počet osob4NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut
vaříRomana

PostupPostup

Bylinková bruschetta s tuňákem, opečenými rajčaty a bazalkou
 

Tento recept pro vás připravila Romana, @naskokvkuchyni.

Bagetu si nakrájíme šikmo na plátky. Máslo si rozpustíme a promícháme ho s nasekanými bylinkami. Podle chuti přidáme ještě sůl a necháme chvilku zchladnout, aby se nám dobře mazalo na bagety. Bagety si namažeme bylinkovým máslem z obou stran. Bagetky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů do zlatova.Hotové bagety necháme chvilku zchladnout. Mezitím si připravíme rajčata. Nejdříve si je rozkrojíme napůl. Na pánev si dáme olivový olej a řezem dolů tam položíme rajčata. Necháme je na středním plameni hezky zkaramelizovat a opéct. Když jsou rajčata ze strany řezu lehce zhnědlá, sundáme je z pánve. Bagetky namažeme tuňákem, na něj vyskládáme opečená rajčata, která ozdobíme nasekanými pistáciemi a čerstvou bazalkou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo