fbpx
Nahoru

Buddha miska s tuňákem

Ingredience:

  • 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
  • 25 g majonézy
  • 1 vejce od slepic z volného chovu
  • 1 jarní cibulka
  • 25 g sezamových semínek
  • 50 g strouhanky
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej
  • 100 g bulguru
  • 100 g hummusu
  • Cca 50 g červeného zelí
  • 1 středně velká mrkev
  • 6 cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • Velká hrst polníčku, rukoly nebo baby špenátu
  • Bylinky, mikrobylinky nebo klíčky dle chuti (např. brokolicové klíčky, klíčky červeného zelí, mikrobylinky - rukola, ředkev, bylinky - koriandr, petrželka)
  • 2 lžíce mixu semínek (např. lněné semínko, sezamové semínko, slunečnice, apod.)
Počet osob2Náročnosťstředne náročnýČas přípravy30 - 40 minut
vaříMartina

PostupPostup

Buddha miska s tuňákem
 

Tento recept pro vás připravila Martina, @mamachef.

Postup na placky

Tuňáka nechte okapat a dejte do střední mísy. Přidejte majonézu, rozšlehané vejce, najemno nasekanou jarní cibulku, sezamová semínka, strouhanku, mletou kurkumu, čerstvě mletý pepř a asi 1/3 lžičky soli. Vše důkladně propracujte. Z tuňákové směsi vytvarujte 8 koulí, které lehce rozmáčkněte do tvaru placky. Opékejte na trošce rozpáleného tuku dozlatova z obou stran – při střední teplotě.

Postup na buddha misku

Bulgur uvařte dle návodu na obale. Zelí omyjte a nakrájejte na proužky. Mrkev oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké proužky nebo kolečka. Část mrkve můžete nechat syrovou, část opéct na trošce tuku se špetkou soli. Rajčata omyjte a rozkrojte na půlky. Olivy nechejte vcelku. Zelené listy a bylinky opláchněte a osušte. Semínka opražte na suché pánvi dozlatova.

Postup na zálivku

Olivový olej smíchejte společně s arašídovým máslem tak, aby vznikla jednotná emulze. Dochuťte špetkou soli.

Dokončení

Doprostřed vysokého talíře nebo široké misky dejte porci bulguru. Na jednu stranu talíře rozprostřete cizrnový hummus a dále kolem bulguru postupně pokládejte zeleninu – zelí, mrkev, rajčata, zelené listy (polníček, apod.), olivy a 3 – 4 tuňákové placky. Talíř dozdobte bylinkami, klíčky či mikrobylinkami a posypte praženými semínky. Nakonec zakápněte arašídovým dresinkem a lehce posypte solí.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo