Brunch s tuňákem
Ingredience:
- 2 x 80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji s nízkým obsahem soli
- 4 vajíčka
- 50 g sýra dle vlastního výběru
- cibulka
- extra panenský olivový olej
- pepř
- sůl
- pomarančová šťáva (volitelné)
2 osobysnadné20 min
Postup
Sýr nakrájejte na malé kostičky. Cibulku nakrájejte na kolečka. Calvo tuňáka sceďte.
Vajíčka vymíchejte, ale nešlehejte. Osolte, přidejte sýr, cibulku a tuňáka. Na pánev dejte lžíci oleje a přidejte vajíčkovou směs. Smažte za neustálého míchání tak, aby vajíčka nebyla úplně ztuhlá. Podávejte s nakrájenou cibulkou, cherry rajčaty a celozrnným chlebem.
TIP od nás: Vyzkoušejte přidat do smaženice 2 lžíce pomerančové šťávy, dodá jí jemnou nasládlou chuť, aniž prorazila chuť vajíček. Postačí 2 lžíce pomerančové šťávy a posunete tak vaši snídaňovou klasiku na nový level.