Bramborové kuličky plněné tuňákem
Ingredience:
- 1 kg vařených brambor
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- Náplň:
- 1 konzerva Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 stroužek česneku
- 1 nakrájená cibule
- 1 nakrájené rajče
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 8 nakrájených zelených oliv
- 2 lžíce rozinek
- špetka cukru
- kmín
- oregano
- sůl
- pepř
- Cibulový salát:
- 1 červená cibule
- ¼ žluté papriky
- ¼ červené papriky
- 1 malé rajče nakrájené na kostky
- zelené a černé olivy
- salát
- Dressing:
- olej a ocet v poměru 2 : 1
- sůl a pepř
- petržel



Postup

Brambory vařte se slupkou 25 minut. Uvařené brambory oloupejte, oloupejte, přidejte mouku, sůl, pepř a dobře zamíchejte. Nechte odpočinout. Na troše olivového oleje osmažte nakrájený stroužek česneku a cibuli. Přidejte rajče, okořeňte kmínem, oreganem, pepřem, solí a špetkou cukru. Chvíli smažte a pak odstavte z ohně. Přidejte scezeného tuňáka, rozinky, olivy a uvařené vejce. Dobře promíchejte. Z bramborového těsta vyformujte kuličky, promáčkněte a do středu dejte lžíci tuňákové náplně. Opatrně vyformujte zpět do kuličky. Bramborové kuličky plněné tuňákem obalte a smažte dozlatova. Podávejte s čerstvým cibulovým salátem a dresinkem. Ozdobte nakrájenou petrželkou.



