Nahoru

Bramborové kuličky plněné tuňákem

Ingredience:

  • 1 kg vařených brambor
  • 1 kg vařených brambor
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • Náplň:
  • 1 konzerva Calvo tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 stroužek česneku
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 nakrájené rajče
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 8 nakrájených zelených oliv
  • 2 lžíce rozinek
  • špetka cukru
  • kmín
  • oregano
  • sůl
  • pepř
  • Cibulový salát:
  • 1 červená cibule
  • ¼ žluté papriky
  • ¼ červené papriky
  • 1 malé rajče nakrájené na kostky
  • zelené a černé olivy
  • salát
  • Dressing:
  • olej a ocet v poměru 2 : 1
  • sůl a pepř
  • petržel
Počet osob4 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Bramborové kuličky plněné tuňákem
 

Brambory vařte se slupkou 25 minut. Uvařené brambory oloupejte, oloupejte, přidejte mouku, sůl, pepř a dobře zamíchejte. Nechte odpočinout. Na troše olivového oleje osmažte nakrájený stroužek česneku a cibuli. Přidejte rajče, okořeňte kmínem, oreganem, pepřem, solí a špetkou cukru. Chvíli smažte a pak odstavte z ohně. Přidejte scezeného tuňáka, rozinky, olivy a uvařené vejce. Dobře promíchejte. Z bramborového těsta vyformujte kuličky, promáčkněte a do středu dejte lžíci tuňákové náplně. Opatrně vyformujte zpět do kuličky. Bramborové kuličky plněné tuňákem obalte a smažte dozlatova. Podávejte s čerstvým cibulovým salátem a dresinkem. Ozdobte nakrájenou petrželkou.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo