Bowl s tuňákem
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo tuňák v olivovém oleji
- 1 šálek hnědé rýže
- 150 g konzervovaných černých fazolí
- 75 g kukuřice
- ½ avokáda
- ½ červené papriky
- Pšeničné tortilly
- Extra panenský olivový olej
- Pico De Gallo Salsa:
- 2 červená rajčata
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- Šťáva z 1 citronu
- 1 červená cibule
2snadné25 minut
Postup
- Rýži uvařte podle návodu se solí, nechte vychladnout.
- Tortilly opečte na rozpálené pánvi z obou stran, nakrájejte na trojúhelníky. Nakrájejte i papriku a avokádo a odložte stranou.
- Na omáčku pico de gallo nakrájejte rajče, červenou cibuli a koriandr. Přidejte citrónovou šťávu,
- lžíce extra panenského olivového oleje a trochu soli. Promíchejte a odložte do chladničky.
- Do misky přidejte rýži, najemno nakrájenou papriku, kukuřici, fazole, avokádo a scezeného tuňáka. Navrch přidejte pico de gallo a podávejte s kousky opečené tortilly.