fbpx
Nahoru

Bowl s tuňákem

Ingredience:

  • 1 konzerva Calvo tuňák v olivovém oleji
  • 1 šálek hnědé rýže
  • 150 g konzervovaných černých fazolí
  • 75 g kukuřice
  • ½ avokáda
  • ½ červené papriky
  • Pšeničné tortilly
  • Extra panenský olivový olej
  • Pico De Gallo Salsa:
  • 2 červená rajčata
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 červená cibule
Počet osob2NáročnosťsnadnéČas přípravy25 minut

PostupPostup

Bowl s tuňákem
 
  1. Rýži uvařte podle návodu se solí, nechte vychladnout.
  2. Tortilly opečte na rozpálené pánvi z obou stran, nakrájejte na trojúhelníky. Nakrájejte i papriku a avokádo a odložte stranou.
  3. Na omáčku pico de gallo nakrájejte rajče, červenou cibuli a koriandr. Přidejte citrónovou šťávu,
  4. lžíce extra panenského olivového oleje a trochu soli. Promíchejte a odložte do chladničky.
  5. Do misky přidejte rýži, najemno nakrájenou papriku, kukuřici, fazole, avokádo a scezeného tuňáka. Navrch přidejte pico de gallo a podávejte s kousky opečené tortilly.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo