Nahoru

Bagel s tuňákovou pomazánkou

Ingredience:

  • Na bagel:
  • 200–220 g špaldové celozrnné mouky
  • 150 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 PL kvásku
  • 1/4 kávové lžičky soli
  • 1 vajíčko na potření
  • Směs semínek (len, sezam, chia ...)
  • Pomazánka:
  • 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
  • 1 šalotka
  • 3-4 kyselé okurky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2-3 PL majonézy
  • Šťáva z ½ menšího citronu
  • Sůl, pepř
  • Petrželka
Počet osob4Náročnosťstředne náročnýČas přípravy40 minut
vaříNelka

PostupPostup

Bagel s tuňákovou pomazánkou
 

Tento recept pro vás připravila Nelka, @Nelkafood.

Znáte bagel? Je to americké pečivo chlebového typu ve tvaru koleček s otvorem uprostřed. Mimochodem, pochází z Evropy, ale Američané mu dali úplně jiný rozměr. A dnes si ho spolu připravíme v trošku zdravější verzi. A abychom přichystali syté jídlo, vychutnáme si ho s tuňákovou pomazánkou. Doporučuji ještě horký bagel překrojit a sníst ho s vychlazenou pomazánkou. Nechci se chlubit, ale tento recept se mi opravdu povedl :).

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo