Bagel s tuňákovou pomazánkou
Ingredience:
- Na bagel:
- 200–220 g špaldové celozrnné mouky
- 150 g bílého řeckého jogurtu
- 1 PL kvásku
- 1/4 kávové lžičky soli
- 1 vajíčko na potření
- Směs semínek (len, sezam, chia ...)
- Pomazánka:
- 2 konzervy tuňáka Calvo ZERO
- 1 šalotka
- 3-4 kyselé okurky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2-3 PL majonézy
- Šťáva z ½ menšího citronu
- Sůl, pepř
- Petrželka
4středne náročný40 minutvaříNelka
Postup
Tento recept pro vás připravila Nelka, @Nelkafood.
Znáte bagel? Je to americké pečivo chlebového typu ve tvaru koleček s otvorem uprostřed. Mimochodem, pochází z Evropy, ale Američané mu dali úplně jiný rozměr. A dnes si ho spolu připravíme v trošku zdravější verzi. A abychom přichystali syté jídlo, vychutnáme si ho s tuňákovou pomazánkou. Doporučuji ještě horký bagel překrojit a sníst ho s vychlazenou pomazánkou. Nechci se chlubit, ale tento recept se mi opravdu povedl :).