Nahoru

Babiččin tuňákový salát

Ingredience:

  • 2 x 80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
  • 4 střední brambory
  • 2 střední mrkve
  • 4 nakládané okurky
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka
  • 3 – 4 lžíce majonézy
  • sůl
Počet osob4 osobyNáročnoststředníČas přípravy35 min

PostupPostup

Babiččin tuňákový salát
 

Tuňáka sceďte a olivový olej odložte bokem. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte vidličkou v čisté misce. Osolte a přidejte trošku olivového oleje, aby byl salát víc šťavnatý. Oloupané mrkve vařte v druhém hrnci asi 10 minut. Vajíčka vařte asi 9 minut. Uvařenou mrkev, vajíčka a okurky nakrájejte na drobné kousky. Přidejte brambory, scezeného tuňáka, majonézu a vše dobře promíchejte. Pokud je potřeba, dochuťte. Salát zakryjte potravinářskou fólií, aby neosychal a uložte do chladničky.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo