Avokádo plněné quinoou a mexickým salátem
Ingredience:
- 150g Calvo mexického salátu
- 2 avokáda
- citrónová šťáva
- 150g quinoy
- 300ml vody
- 1 stroužek česneku
- 30ml extra panenského olivového oleje
- sůl
2 osobynáročné30 min
Postup
Příprava quinoy: Quinou omyjte v dostatečném množství studené vody a sceďte. V hrnci osmažte stroužek česneku na extra panenském olivovém oleji, přidejte quinou a poduste.
Přidejte sůl a teplou vodu. Když quinoa začne vřít, přikryjte poklicí.
Vařte na středním plameni asi 15 minut, dokud quinoa nebude průhledná. Odstavte a promíchejte vidličkou, aby se zrnka oddělila.
Quinoa vám vydrží v lednici 4 – 5 dní.
Avokádo rozdělte na polovinu, odstraňte pecku a odřízněte trochu ze spodní strany, aby avokádo drželo na talíři. Pokapejte citrónovou šťávou, abyste zabránili oxidaci.
V misce promíchejte 3 – 4 lžíce quinoy s Calvo mexickým salátem a dobře promíchejte.
Avokáda naplňte směsí a podávejte.