Avokádo plněné a la Nice
Ingredience:
- 3x80 g Calvo tuňáka v olivovém oleji
- 4 avokáda
- 4 filety z ančoviček
- 4 vejce
- 1 cibule
- 1 červené rajče
- 1/2 malé červené papriky
- 12 černých oliv
- 1 lžíce kaparů
- 1 citrón
- čerstvá petržel
- 1/2 kelímku dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého octa
- pepř a sůl
2 osobysnadné30 min
Postup
Vejce vařte ve vodě asi 8 minut.
Zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky.
V misce promíchejte olivový olej, hořčici a ocet.
Avokáda rozdělte na polovinu, odstraňte pecku a pokapejte citronem, aby nezoxidovala.
Část dužiny z avokáda nakrájejte na kostky, promíchejte s vejci, cibulkou, paprikou, rajčetem, kapary, olivami a tuňákem. Ochuťte solí a pepřem.
Avokáda naplňte směsí, uložte plátek ančovičky a posypte trochou čerstvého petržele.