fbpx
Nahoru

Ajoblanco

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnosťSnadnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Ajoblanco
 

Studená polévka, která je velmi populární ve španělském regionu Andalusie. Podává se s hrozny, kousky melounu nebo jablkem. V moderní kuchyni se podává i s kousky tuňáka.

Oloupejte česnek a odstraňte tvrdé konce. Do misky nadrobte chléb a zalijte studenou vodou.

Do mixéru dejte česnek, mandle, chléb s vodou, ocet a sůl. Rozmixujte do jemné textury. Přidejte olivový olej a rozmixujte do krému. Pokud je třeba, osolte.

Nechte odstát v ledničce 2 hodiny. Rozdělte do misek a přidejte kousky tuňáka, hrozny a polijte extra panenským olivovým olejem.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo