Sardinky, ryby se spoustou výhod

Jejich pravidelnou konzumací můžete snížit riziko revmatoidní artritidy, infarktu a můžete zlepšit vzhled vaší pokožky.
Benefity, které jste o sardinkách nevěděli
Bohaté na vitamíny skupiny B jako B12, niacin či B1, dále na vitamín A, vitamín D a vitamín E. Sardinky jsou zdrojem fosforu, vápníku, draslíku a zinku.
– Pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním
Sardinky, patřící do skupiny tučných mořských ryb, jsou skutečným skvostem v prevenci srdečních chorob, a to díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Tento druh polynenasycených tuků snižuje LDL cholesterol, krevní tlak a snižuje také tvorbu krevních sraženin, které mohou být zodpovědné za srdeční infarkt nebo mozkovou příhodu.
– Mají protizánětlivý účinek
Díky vysoké koncentraci omega-3 tuků mají sardinky protizánětlivé vlastnosti.
– Posilují kosti
Sardinky jsou důležitým zdrojem vápníku.
– Zlepšují imunitní systém
Některé studie naznačují, že rybí olej může zlepšit imunitní systém, konkrétně zvýšením počtu imunitních buněk.
Když už znáte tyto benefity, nezapomeňte sardinky zařadit do každodenního jídelníčku.