Nahoru

Vejce plněná tuňákem v rajčatové omáčce

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 3x80 g Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
  • strouhaný Parmazán
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 500 ml mléka
  • muškátový oříšek a sůl
Počet osob2 osobyNáročnostsnadnéČas přípravy45 min

PostupPostup

Vejce plněná tuňákem v rajčatové omáčce
 

Bešamelová omáčka: Zahřejte mléko. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a promíchejte. Za stálého míchání přidejte mléko. Osolte a přidejte špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání vařte 10 – 15 minut na středním plameni.

Vejce uvařte natvrdo. Nechte vychladnout a oloupejte. Rozřízněte je na polovinu a oddělte žloutek. Žloutky rozmačkejte pomocí vidličky, přidejte tuňáka v rajčatové omáčce, 2 lžíce bešamelové omáčky a dobře promíchejte.

Vajíčka naplňte připravenou směsí, polijte bešamelovou omáčkou, posypte sýrem a dejte zapéct.

Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo
Pozadí receptu Calvo Pozadí receptu Calvo