Vejce plněná tuňákem v rajčatové omáčce
Ingredience:
- 4 vejce
- 3x80 g Calvo tuňáka v rajčatové omáčce
- strouhaný Parmazán
- Bešamelová omáčka:
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 500 ml mléka
- muškátový oříšek a sůl
2 osobysnadné45 min
Postup
Bešamelová omáčka: Zahřejte mléko. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a promíchejte. Za stálého míchání přidejte mléko. Osolte a přidejte špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání vařte 10 – 15 minut na středním plameni.
Vejce uvařte natvrdo. Nechte vychladnout a oloupejte. Rozřízněte je na polovinu a oddělte žloutek. Žloutky rozmačkejte pomocí vidličky, přidejte tuňáka v rajčatové omáčce, 2 lžíce bešamelové omáčky a dobře promíchejte.
Vajíčka naplňte připravenou směsí, polijte bešamelovou omáčkou, posypte sýrem a dejte zapéct.