fbpx
Nahoru

Tuňák v kari omáčce s jasmínovou rýží

Ingredience:

Počet osob4 osobyNáročnosťstředníČas přípravy45 min

PostupPostup

Tuňák v kari omáčce s jasmínovou rýží
 

V hrnci na olivovém oleji osmažte česnek, cibuli a sůl. Přidejte rajčatové pyré, rybí vývar a zamíchejte. Kari, kurkumu a mouku rozmíchejte v misce s troškou omáčky. Přidejte do omáčky i s kokosovým mlékem. Vařte na minimálním ohni asi 20 minut, občas promíchejte. Tuňáka sceďte a přidejte do omáčky. Vařte dalších 5 minut a poté odstavte.

Příprava jasmínové rýže: Česnek osmažte na trošce olivového oleje, přidejte omytou a odkapanou rýži a osolte. Chvíli poduste a přidejte horkou vodu. Vařte 10 minut na mírném ohni, dokud se neodpaří voda a poté odstavte. Podávejte tuňáka s kari omáčkou a rýží, nakrájenou jarní cibulkou a arašídy.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo