Tuňák v kari omáčce s jasmínovou rýží
Ingredience:
- 2x Calvo filety z tuňáka ve vlastní šťávě
- 250 g SOS jasmínové rýže
- 500 ml horké vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g pražených solených arašídů
- jarní cibulka
- 1 stroužek nakrájeného česneku
- sůl
- ~KARI OMÁČKA~
- 1 stroužek nakrájeného česneku
- 1 na kostky nakrájená cibule
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 500 ml rybího vývaru
- 1 lžíce kari
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžíce mouky
- 1 šálek kokosového mléka
- olivový olej
- sůl



Postup

V hrnci na olivovém oleji osmažte česnek, cibuli a sůl. Přidejte rajčatové pyré, rybí vývar a zamíchejte. Kari, kurkumu a mouku rozmíchejte v misce s troškou omáčky. Přidejte do omáčky i s kokosovým mlékem. Vařte na minimálním ohni asi 20 minut, občas promíchejte. Tuňáka sceďte a přidejte do omáčky. Vařte dalších 5 minut a poté odstavte.
Příprava jasmínové rýže: Česnek osmažte na trošce olivového oleje, přidejte omytou a odkapanou rýži a osolte. Chvíli poduste a přidejte horkou vodu. Vařte 10 minut na mírném ohni, dokud se neodpaří voda a poté odstavte. Podávejte tuňáka s kari omáčkou a rýží, nakrájenou jarní cibulkou a arašídy.



