Toast s tuňákem, sýrem a olivovou salsou
Ingredience:
- Olivová salsa:
- 80 g oliv nakrájených na tenké plátky
- 2 PL nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
- 2 PL piniových oříšků
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 PL citronové kůry + 1 PL čerstvé citronové šťávy
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL černého pepře
- Špetka chilli koření
- Toast s tuňákem:
- 1 balení filé z tuňáka v olivovém oleji
- 2 PL majonézy nebo plnotučného řeckého jogurtu
- 1 ČL dijonské nebo celozrnné hořčice
- 2 PL jemně nasekaného čerstvého kopru
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL černého pepř
- ½ hrníčku nastrouhané mozzarelly nebo sýra čedar
- 3 krajíce celozrnného chleba
3snadné15 minut
Postup
Připravte si olivovou salsu.
Ve střední misce smíchejte olivy, petrželku, piniové oříšky, extra panenský olivový olej, citronovou šťávu a kůru, sůl, pepř a chilli.
Předehřejte troubu na horní ohřev a mezitím si připravte toasty.
Tuňákový salát připravte smícháním scezeného tuňáka, majonézy, hořčice, kopru, citronové šťávy, soli a pepře; dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Směs tuňáka rovnoměrně rozdělte na každý krajíc chleba a položte na plech vyložený alobalem. Navrch přidejte strouhaný sýr a salsu a zapékejte 2 minuty, nebo dokud sýr neroztaje.
Vyndejte toasty s tuňákem z trouby. Dobrou chuť.