fbpx
Nahoru

Toast s tuňákem, sýrem a olivovou salsou

Ingredience:

  • Olivová salsa:
  • 80 g oliv nakrájených na tenké plátky
  • 2 PL nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
  • 2 PL piniových oříšků
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 PL citronové kůry + 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL černého pepře
  • Špetka chilli koření
  • Toast s tuňákem:
  • 1 balení filé z tuňáka v olivovém oleji
  • 2 PL majonézy nebo plnotučného řeckého jogurtu
  • 1 ČL dijonské nebo celozrnné hořčice
  • 2 PL jemně nasekaného čerstvého kopru
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL černého pepř
  • ½ hrníčku nastrouhané mozzarelly nebo sýra čedar
  • 3 krajíce celozrnného chleba
Počet osob3NáročnosťsnadnéČas přípravy15 minut

PostupPostup

Toast s tuňákem, sýrem a olivovou salsou
 

Připravte si olivovou salsu.

Ve střední misce smíchejte olivy, petrželku, piniové oříšky, extra panenský olivový olej, citronovou šťávu a kůru, sůl, pepř a chilli.

Předehřejte troubu na horní ohřev a mezitím si připravte toasty.

Tuňákový salát připravte smícháním scezeného tuňáka, majonézy, hořčice, kopru, citronové šťávy, soli a pepře; dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.

Směs tuňáka rovnoměrně rozdělte na každý krajíc chleba a položte na plech vyložený alobalem. Navrch přidejte strouhaný sýr a salsu a zapékejte 2 minuty, nebo dokud sýr neroztaje.

Vyndejte toasty s tuňákem z trouby. Dobrou chuť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo