Sardinkové paté na topince
Ingredience:
- 1 konzerva Calvo sardinek ve slunečnicovém oleji
- 1 stroužek česneku
- 40 g cukety
- 20 g bílé cibule
- Pažitka
- 2 uvařená vajíčka
- 1 citrón
- Sušené oregano
- Sůl a pepř
- Celozrnná bageta
- Červená paprika
- 30 g nízkotučného krémového sýra
- 150 g rajčat
- Extra panenský olivový olej
6snadné30 minut
Postup
Domácí sardinkové paté, vhodné jako předkrm, s čerstvým chlebem. Můžete použít i sardinky v olivovém oleji.
Postup:
Na zeleninové ratatouille s vejcem:
Nakrájejte cibuli, česnek, cuketu a papriku na malé kousky. Na pánvi s olivovým olejem poduste česnek a cibuli, později přidejte cuketu a papriku. Rajčata rozmixujte nebo rozmačkejte na struhadle a přidejte ke zbytku ingrediencí na pánev. Zeleninu odstavte, přidejte najemno nakrájená uvařené vajíčka a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
Na sardinkové paté:
Smíchejte sardinky s krémovým sýrem a citronovou šťávou.
Bagetu nakrájejte a jemně opečte nasucho na pánvi, aby byly kousky křupavé. Přidejte ratatouille a paté a ozdobte pažitkou.