Restované slávky se zeleninou a rýží
Ingredience:
- 3 konzervy Calvo slávek ve vlastní šťávě
- Extra panenský olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže basmati
- 2 jarní cibulky
- Kousek čerstvého zázvoru
- 30 ml sójové omáčky
- Pražený sezam
- 100 g čerstvých shitake
- 100 g cukrového hrášku
- 1 mrkev
2-3snadné40 minut
Postup
Lehké jídlo, které si můžete připravit se zeleninou, kterou máte nejraději v každém ročním období. Pojďte si jej vychutnat.
Rýži omyjte a uvařte s velkým množstvím vody a soli, podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
Zeleninu, cukrový hrášek a jarní cibulku nakrájejte na způsob julienne, mrkev na půlměsíce a shitake a zázvor na plátky.
Na pánvi orestujte zeleninu na extra panenském olivovém oleji, přidejte česnek a nasekaný zázvor, poté přidejte shitake. Všechno spolu minutku orestujte a přidejte slávky a sójovou omáčku.
Dochuťte solí a přidejte jarní cibulku a pražený sezam.
Podávejte s rýží.